Z tego co wyczytałem na forum - wymiana czujnika stopu
Sprostujcie mnie jeżeli się mylę.
Jakie oznaczenie ma ten czujnik?? Mam O1 TDI 2004r ALH
Dzięki bardzo
Adacho74, też to miłem jakieś dwa tygodnie temu. Przed zakupem czujnika hamulca, który znajduje się nad pedałem hamulca, sprawdź bezpieczyniki (dokładnie). Piszę dokładnie bo tak pobierznie sprawdziłem i mam teraz dwa czujniki Pospieszyłem się i zakupiłem (koszt jakieś 30 zeta). U mnie w tdi był to bezpiecznik odpowiadający za pracę silnika.
Jakby się jednak okazało że to czujnik to wymontuj stary bo tych czujników jest duuuużo i trzeba najlepiej po nr seryjnym szukać. No a poźniej zostaje tylko i wyłącznie anulowanie błędów.
To by było na tyle powodzenia.
U mnie w tdi był to bezpiecznik odpowiadający za pracę silnika.
Co masz przez to na mysli?
Ja tez sprawdzilem bezpieczniki i wszystkie sa ok - nie sa przepalone, ale nie wiem, czy moga miec jakis inny blad...
Przeskanowalem swoja octavie i odczytal mi kilka bledow silnika:
17664 (P1256)
19559
16955 (P0571) Cruise Control/Brake Switch A Circuit Malfunction
INTERMITENT
18062
Nie bylem w stanie przeskanowac hamulcow - VAG nie mogl sie polaczyc :/
W prostym tlumaczeniu przelacznik hamulca ma jakas nieprawidlowosc w obiegu.
Czy znaczy to, ze mam go wymienic, czy moze po prostu przewody nie stykaja dobrze?
A moze sa zasniedziale?
Wyciągnij ten pstryczek nad pedałem hamulca. Rozbierz go i zobaczysz nadpalone w nim styki (miałem to samo w sharanie, jak jeszcze go miałem) Wyczyść te styki z nagaru i złóż włącznik wstaw w swoje miejsce i jak będzie oki pomyśl o kupnie nowego. U mnie pomogło.
Pzdr
Tak- swiatla dzialaja.
Wyjalem czujnik i jeden ze stykow byl troche przypalony. Jeden z kwadracikow zostal stopiony i pewnie teraz nie styka po obu stronach (na jednym z pinow).
Przeczyscilem go i zalozylem z powrotem do auta, ale kontrolka dalej mruga i piszczy 3 razy po przekreceniu kluczykow :/
Zamowilem juz nowy przelacznik.
Ciekaw jestem czy po zalozeniu nowego bledy sie wyzeruja, czy bede musial je kasowac VAGiem?
Wyciągnij ten pstryczek nad pedałem hamulca. Rozbierz go i zobaczysz nadpalone w nim styki (miałem to samo w sharanie, jak jeszcze go miałem) Wyczyść te styki z nagaru i złóż włącznik wstaw w swoje miejsce i jak będzie oki pomyśl o kupnie nowego. U mnie pomogło.
dziś też mnie to spotkało (O1, AGR) - migająca lampka świec żarowych, co sie okazało błędem:
16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal
gdzie mam szukać tego czujnika nad pedałem hamulca? Tam jest jakaś kratka - trzeba to ściągnąć? Jak to może wyglądać?
Komentarz